2018. júl 12.

My Special Aflac Duck

írta: DunaCart
My Special Aflac Duck

 

Az idei év egyik díjnyertes technológiai újdonsága ez a képen látható robotkacsa, a My Special Aflac Duck, mely kimondottan rákos gyermekek számára készült. A daganatos gyermekek kezelése átlagosan 1000 napon át tart. Ez idő alatt örömüket lelhetik az interaktív kacsával való játékban, miközben etetik, fürdetik, táncolnak vele, szívverését hallgatják, ő pedig közben nyugtató hangokat ad ki, mély légzést utánoz, megvigasztalja, és mosolyt csal az apróságok arcára, elterelve ezzel figyelmüket diagnózisukról. Ez a kis plüss borítású robotállat valódi társuk, jó barátjuk lehet kemény küzdelmük során.

Az alábbi videóban működés közben láthatjuk a kacsát:

A kacsához kis kártyák is tartoznak, melyeket ha a mellkasához érintünk, az adott kártyán ábrázolt érzelemnek megfelelően fog megnyilvánulni. A beteg gyermekek így könnyedén lekommunikálhatják saját, nehezen szavakba önthető érzelmeiket a külvilág felé.

A My Special Aflac Duck 18 hónapon át készült orvosok, szakértők és érintett családok bevonásával. 

A kacsa plüss változatait mi is megvásárolhatjuk az Aflac webshopjában. A befolyt összeget az alapítvány teljes egészében a daganatos kórképekkel küzdő gyermekek megsegítésére fordítja.

Szólj hozzá

rák technológia daganat aflac rákos gyermekek my special aflac duck