2018. aug 03.

Így döntheted el, érett-e a dinnye

írta: DunaCart
Így döntheted el, érett-e a dinnye

A dinnyevásárlás elég kockázatos befektetés, hiszen elég nehéz megállapítani, a zöld héj mennyire édes piros belsőt rejt. Ha azonban tudod, mit keress, kiválaszthatod a finom érettet. Ebben segít a következő 3 trükk

Keresd a foltot! Olyan dinnyét válassz, aminek a héján fakó sárga foltot látsz, mert ez arról árulkodik, hogy elég időt töltött a napsütötte dinnyeföldeken, tehát már érett! 

Bizonyosodj meg róla, elég nehéz-e! A jó dinnye egy másik ismérve a súlya. Ha a gyümölcsöt kézbe véve nehezebbnek érzed, mint amilyennek kinéz, akkor megütötted a főnyereményt. Minél nehezebb egy dinnye, annál jobb.

Kopogtasd meg óvatosan! Azt a dinnyét válaszd ki, ami inkább "üresen kong", mint sem azt, ami "puffanó hangot" ad ki!

Ha a kiszemelt dinnye mindhárom teszten jól szerepelt, nyugodtan megveheted, és akár Jamie Oliver frissítő fetás dinnyesalátáját is elkészítheted belőle.


Hozzávalók:
700 g dinnye
1 kis vöröshagyma
180 g fetasajt
1 csokor friss menta
extra szűz olívaolaj

 

Elkészítés:
1. Vájd ki a dinnye húsát, majd darabold fel!

2. Hámozd meg, és vékonyan szeld fel a hagymát, morzsold szét a fetát, aztán tépkedd nagyobb darabokra a mentaleveleket!

3. Az alapanyagokat végül keverd össze egy tálban, aztán locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal, és szórd meg fekete borssal! 

 

Szólj hozzá

tipp gyümölcs trükk dinnye recept feta érett Jamie Oliver dinnyesaláta