Így döntheted el, érett-e a dinnye
A dinnyevásárlás elég kockázatos befektetés, hiszen elég nehéz megállapítani, a zöld héj mennyire édes piros belsőt rejt. Ha azonban tudod, mit keress, kiválaszthatod a finom érettet. Ebben segít a következő 3 trükk
Keresd a foltot! Olyan dinnyét válassz, aminek a héján fakó sárga foltot látsz, mert ez arról árulkodik, hogy elég időt töltött a napsütötte dinnyeföldeken, tehát már érett!
Bizonyosodj meg róla, elég nehéz-e! A jó dinnye egy másik ismérve a súlya. Ha a gyümölcsöt kézbe véve nehezebbnek érzed, mint amilyennek kinéz, akkor megütötted a főnyereményt. Minél nehezebb egy dinnye, annál jobb.
Kopogtasd meg óvatosan! Azt a dinnyét válaszd ki, ami inkább "üresen kong", mint sem azt, ami "puffanó hangot" ad ki!
Ha a kiszemelt dinnye mindhárom teszten jól szerepelt, nyugodtan megveheted, és akár Jamie Oliver frissítő fetás dinnyesalátáját is elkészítheted belőle.
Hozzávalók:
700 g dinnye
1 kis vöröshagyma
180 g fetasajt
1 csokor friss menta
extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
1. Vájd ki a dinnye húsát, majd darabold fel!
2. Hámozd meg, és vékonyan szeld fel a hagymát, morzsold szét a fetát, aztán tépkedd nagyobb darabokra a mentaleveleket!
3. Az alapanyagokat végül keverd össze egy tálban, aztán locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal, és szórd meg fekete borssal!