2018. júl 18.

Cat S61, az okostelefonok tankja

írta: DunaCart
Cat S61, az okostelefonok tankja

 

A Caterpillar eleinte munkagépek és -felszerelések gyártásával foglalkozott, de repertoárja azóta mindenfélével bővült a lábbeliktől kezdve az okostelefonokig. Legújabb zászlóshajója a Cat S61, mely nem a hétköznapi mobilok közé tartozik, ugyanis hőkamerával, lézeres távolságmérővel és olyan szenzorokkal felszerelt, melyek még a levegő minőségét is megállapítják. Mérnököknek, szerelőknek, építészeknek, mezőgazdasági termelőknek vagy épp a hadseregnek jó szolgálatot tehet cudar körülmények közt használva is.



A Cat S61 szívós telefon. Vastag, matt alumínium kerettel rendelkezik, hátlapja pedig fekete műanyag. Kijelzője 5,2 hüvelyk, és található rajta három gomb, hogy akár nedves vagy koszos kézzel is használhassuk az Android felületet. A kijelzőt egy polikarbonát réteg védi attól, hogy berepedjen, továbbá Gorilla Glass 5 képernyővédő fólia. 1920x1080 pixeles felbontásra képes, mely hosszantartó olvasáshoz kényelmes. Az alján található a hangszóró és az USB-C port. A jobb oldalán van a bekapcsoló- illetve a hangerő szabályozó gomb, jobb oldalt pedig egy narancssárga, programozható gomb, mellyel használható a telefon adó-vevőként, vagy például be lehet vele kapcsolni a zseblámpát, ha hosszan nyomjuk meg, ha pedig röviden, akkor hívást tudunk fogadni/elutasítani. Emellett pedig a SIM- és a MicroSD-kártyák tartóját találjuk. A telefon tetején egy jack csatlakozó teszi lehetővé headset csatlakoztatását.

A telefon tetején látható kitüremkedés rejti a FLIR hőkamerát, a bal alsó sarokban pedig a lézeres távolságmérőt.
A Cat S61 kellemes tapintású, ám a többi okostelefonhoz képest nehéz a maga 260 gramm súlyával (az iPhone X például 174 gramm, a Samsung Galaxy S9 Plus pedig 189).
Akár 1,8 méter magasságból is leesehet, és nem lesz semmi baja, továbbá -25-55 °C-ig bírja a hőmérsékletet, és még a sós ködpermetnek is ellenáll.
Processzora Qualcomm Snapdragon 630, Anroid 8.0 Oreo-val operál. 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel rendelkezik, de 256 GB-ra bővíthető. Teljesítménye nem a legjobb a tesztek alapján (játékok például lassúak rajta). A Motorola Moto G6 Plus a tudásban hozzá legközelebb álló telefon, árban viszont harmadába kerül, a Cat S61-et ugyanis nagyjából 360.000 forintért árulják.
A Cat S61 4500 mAh-es akkumulátora viszont fantasztikus: egy töltéssel simán bírja két napig, kímélő módban akár 3 napig is. A teljes feltöltése úgy 2 órába telik (20%-ról), de 15 perces gyorstöltéssel órákig használhatjuk takarékos üzemmódban.
Hátlapi kamerája 16 megapixeles, és ami azt illeti, elég lassú, bár aránylag szép képeket csinál, viszont víz alatti módban is használható. Előlapi kamerája 8 megapixeles.

Forrás

Szólj hozzá

mobil mobiltelefon okostelefon hőkamera flir cat s61 lézeres távolságmérő