2018. júl 19.

Dylan McWilliams szerencsés csillagzat alatt született

írta: DunaCart
Dylan McWilliams szerencsés csillagzat alatt született

A 20 éves kalandor, Dylan McWilliams, túlélte már egy csörgőkígyó marását és egy medve támadását, legutóbb pedig egy legalább 6 láb hosszú tigriscápával keveredett össze. Utóbbi kettő közt csupán néhány hónap telt el.

A colorado-i Grand Junction-ből származó fiú épp a hawaii-i Kauai vizeinek hullámait lovagolta meg, amikor sor került a találkozásra. Azt érezte, hogy valami nekiment a lábának, aztán lenézett, és meglátta a vért, majd az alatta úszkáló cápát, amit reflexből rugdosni kezdett, majd a lehető leggyorsabban kiúszott a partra. Nagyon megrémült. Elmondása szerint csak az lebegett előtte, hogy ki kell jutnia a vízből. Amikor ez megtörtént, egy nő azonnal segítségére sietett, majd a mentősök egy helyi kórházba szállították, ahol az orvosok hét öltéssel varrták össze jobb vádliján a harapásnyomot.
McWilliams-t annyira nem hatotta meg, hogy akár meg is halhatott volna, hogy ha nincs a sérült lába, még aznap visszamegy a vízbe.

Néhány hónappal korábban a fiút egyébként egy medve támadta meg kempingezés közben. Akkoriban azt tanította másoknak, hogy lehet túlélni a vadonban, és egyik reggel arra ébredt, hogy épp egy termetes örvös medve ráncigálja ki fejénél fogva a hálózsákjából. A halálra rémült McWilliams addig küzdött ellene, amíg végül az állat a tábortól 15 lábnyira ledobta. Segédje ezután hívta a 911-et, McWilliams-t pedig egy közeli kórházba szállították, ahol 9 kapoccsal hozták helyre sérülését. A medvét később elfogták, és elaltatták. Másnak nem esett baja.
2 évvel a medvetámadás előtt egy csörgőkígyó marta meg McWilliams-t utah-i felfedezőútja során, de a medve ijesztette meg a legjobban.

A fiú a PEOPLE-nek azt nyilatkozta, hogy ezek a halálközeli élmények egyáltalán nem tántorították el attól, hogy továbbra is eddigi életvitelét folytassa; továbbra is fog kempingezni, csillagok alatt aludni, szörfözni és úszni.

McWilliams-nek egyébként már gyermekkora óta az ausztrál Steve Irwin, a Krokodilvadász, a példaképe; rá szeretne hasonlítani.

Forrás

 

 

Szólj hozzá

élet medve természet cápa kalandor életveszély kígyómarás medvetámadás cápatámadás csörgőkígyó Steve Irwin Dylan McWilliams