2018. júl 04.

Mbappé 19 éves kora ellenére hihetetlenül érett és megfontolt

írta: DunaCart
Mbappé 19 éves kora ellenére hihetetlenül érett és megfontolt

Az oroszországi futball világkupa negyeddöntőjébe elsőként Franciaország jutott be, miután 4:3-ra legyőzte Argentínát. A végeredmény ugyan csupán 1 gólnyi különbséget tükrözött, de akik figyelemmel kísérték az élő közvetítést, láthatták, hogy az argentinok veresége bizony csúfosra sikeredett, melyhez nagyban hozzájárult a 20. életévét még be sem töltött fiú, Kylian Mbappé játéka is. 


Mbappé már a mérkőzés első félidejében döbbenetes tempóval indított: saját térfelén labdát szerzett, majd egyenesen az ellenfél kapuja felé rohamozott vele. Mindez arra volt jó, hogy feltérképezze a dél-amerikaiak védelmét, melyről kiderült: nem képes lépést tartani a fiú ritmusával.

A meccs első gólját a francia Griezmann szerezte a 13. percben egy tizenegyesből. A 41. percben az argentin Di María-nak sikerült szinte a semmiből egyenlítenie, majd Messi egy lepattanó labdával fordított is az álláson (Mercado testének pattanva ment be a labda a kapuba). Jó darabig úgy tűnt, hogy a játék kimenetele argentin győzelem felé hajlik, a francia csapat azonban taktikázott a dél-amerikaiaik védelmi vonala mögé küldött labdákkal, és záros időn belül ki is egyenlítette a pontszámot Mbappé-nak köszönhetően.

A fiú egészen addig higgadtan, megfontoltan várt, nem élt vakon, meggondolatlanul fizikai fölényével, míg el nem jött a tökéletes pillanat: Matuidi kapufát talált, ő megszerezte a visszapattanó labdát, majd az argentin védekezés hiányosságait kihasználva egy lapos lövéssel a kapuba talált. Tudta, hogy döntetlen állásnál tőle függ a mérkőzés végső kimenetele, így 4 perc elteltével ismét sikeres, szélsebes támadást indított, megszerezve ezzel Franciaországnak a vezetést. Fazio egyszerűen nem tudta utolérni Mbappé-t, aki így könnyedén betalált a kapuba.

A fiatal Mbappé futballista képességeiben már senki sem kételkedik; nagyon jó úton halad afelé, hogy szuperóriássá váljon.

Már a meccs előtt felreppent a hír, miszerint Mbappé még áprilisban eldöntötte, hogy a világbajnokságért kapott díjazását egy jótékonysági szervezetnek ajánlja fel. Ezt azzal indokolja, hogy ő az országért harcol, amihez nincs szüksége extra juttatásokra. Nem azért választotta a jótékonyságot, hogy rajongókat szerezzen magának, és azt sem akarta, hogy a francia csapat felkészülését befolyásolja e tény, ezért nem is került nyilvánosságra előbb döntése.

A világbajnokságra való készülés közben Mbappé-t csapattársa, Rami, véletlenül megrúgta, amire a bulvársajtó azonnal lecsapott. Mbappé azonban Rami védelmére kelt, és kérte, hogy ne bántsák barátját, hiszen semmi se történt, csak egyszerű baleset volt.
Mbappé érett hozzáállásával bebiztosította a francia csapat jó hangulatát, és segített elkerülni, hogy a média céltáblájává váljanak.


Akár a focipályán, akár a focipályán kívül, Mbappé mindig annyira éretten viselkedik, hogy az emberek elfelejtik, hogy a fiú csupán 19 éves. Kétségtelen, hogy Messi és Christiano Ronaldo után ő lesz a következő nemzetközi labdarúgó szupersztár.

 



 

 

 

Szólj hozzá

francia foci franciaország oroszország argentína futball messi világbajnokság labdarúgás kazany 2018 rami griezmann matuidi mbappé Futball VB fazio