2018. júl 06.

Maradona kirohanása

írta: DunaCart
Maradona kirohanása

A kiöregedett argentin sztárfocista, Diego Maradona, az angolok Kolumbia elleni világkupa győzelmét "hatalmas rablásnak" nevezte. Szerinte Kolumbia a FIFA összeesküvésének áldozatává vált. Erősen vitatta azt a Mark Geiger bíró által megítélt tizenegyest, mellyel Anglia átvette a vezetést, főleg hogy a videóbíró igénybevételét elutasította (bár nem mellékes, hogy ha a '86-os világbajnokságon is lett volna videóbíró, az "Isten keze-gól" sem lett volna érvényes) . Maradona szerint márpedig Harry Kane-t nem Sanchez küldte földre, hanem szándékosan esett el a büntetőért. Kolumbia vereségéért ezért nem a válogatott tagjait, hanem Pierluigi Collina-t, a FIFA játékvezetői bizottságának elnökét hibáztatta, amiért Geiger-t jelölte ki a hétfői mérkőzés bírájának, és követelte, hogy kérjen bocsánatot a kolumbiai játékosoktól.

 A FIFA szószólója botrányosnak és alaptalannak tartotta Maradona kirohanását, hiszen elmondása a FIFA minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a világkupa mérkőzései fair play-en, integritáson és tiszteleten alapuljanak. A szervezet szörnyen sajnálja, hogy ilyen vádak hangzottak el egy legendás futballista szájából.

Maradona felharsanását követően Radamel Falcao, Kolumbia kapitánya is, azzal vádolta az amerikai Geiger-t, hogy részrehajló volt Angliával, mivel ugyanaz az anyanyelvük. Azt állította, hogy fifti-fifti helyzetekben, illetve amikor kétségei támadtak valamivel szemben, döntéseivel mindig Angliának kedvezett.

 

 Maradona azóta egy Instagram posztjában már bocsánatot kért mindenkitől, amiért elragadta a hév, és csalónak nevezte Geiger-t, ám felreppent az a szóbeszéd is, miszerint csak azért tette, mert a július 15-i döntős jegyét félti. 

 

Források: Telegraph & HVG

Szólj hozzá

anglia botrány oroszország kolumbia maradona világbajnokság fifa kane collina sanchez falcao 2018 geiger