2018. júl 11.

Minihotelek Amszterdam hídjain

írta: DunaCart
Minihotelek Amszterdam hídjain


Amszterdamban az új SWEETs Hotel projekt célja a város hídjain található apró, üresen álló épületeket renoválás után fényűző lakosztályokká változtatni, hiszen így, vízközelből figyelhető meg legjobban a sürgés-forgás. A projekt megvalósításáért a Space and Matter és az extrém koncepcióikról híres Lloyd Hotel Amsterdam felelnek immár 7 éve.

Összesen 28 különböző építészeti korszakokban épült házikót (melyek közül a legöregebbet az 1600-as években emelték, és a víziforgalom megfigyelésére használták) alakítanak át kétszemélyes belülről luxus lakosztályokká történelmi, jellegzetes megjelenésük megtartása mellett.


A SWEETs Hotel projekt "híd lakjai" egyedi élményt nyújtanak szállóvendégeik részére, akik így az 1,281 hidat számláló Amszterdam történelmének részeseivé válhatnak, és egy teljesen más szemszögből ismerhetik meg a várost.

Amikor rendhagyó hotelt megalkotó csapatnak sikerül egy újabb "híd lakra" lecsapnia, úgynevezett "dizájn pikniket" tartanak, mely során letáboroznak az adott épület mellett, hogy ott találják ki, hogy tudnák lakhatóvá, kivételessé és fényűzővé varázsolni. A legnagyobb legküzdendő akadályt általában az adja - az apró méretekből kifolyólag -, hogy a fürdőszoba hová is kerüljön. 

Mivel a kis épületek a holland főváros különböző pontjain találhatók - bár egyazon hotel "szobáinak" számítanak -, ezért bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, attól függően, hogy inkább csendre és nyugalomra, vagy nyüzsgésre vágyik.

Suzanne Oxenaar, a projekt egyik szülőatyja, úgy nyilatkozott a CNN-nek, hogy a turisták sajátságosan elbűvölőnek tartják a "híd lakok" ötletét, és hatalmas örömükre szolgál, hogy megszállhattak ebben az exkluzív hotelben, mely nem csupán hálóhelyként szolgál számukra, hanem emlékezetes élményt nyújt.

 

Forrás














































































































































































Szólj hozzá

utazás hotel hollandia szállás amszterdam